Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

TERMINI

TERMINI 03.03 01.04. 28.04. 13.05. 27.05. 16.06. 01.07. 17.07. 29.07. 11.08. 26.08. 22.09. 14.10.
BROJ 
DANA
8 7 8 7 7 8 7 8 7 8 7 8 7
CIJENA
 
435 KM 395 KM 435 KM 395 KM 395 KM 435 KM 395 KM 435 KM 395 KM 435 KM 395 KM 435 KM 395KM

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1.i 2.dan Sarajevo - Istanbul

Polazak iz Sarajeva u 13:00h. Vožnja kroz BIH, Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Noćna vožnja kroz Bugarsku. U jutarnjim satima ulazak u Tursku. Nastavak putovanja prema Istanbulu, cca 3h vožnje. Po dolasku u Istanbul, smještaj u hotel. Kraći odmor. Nakon čega slijedi kratko upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi... Mogućnost za fakultativni obilazak historijskog poluotoka: BEYAZIT, KAPALIČARŠIJA, ČEMBERLITAŠ, HIPODROM, PLAVA DŽAMIJA I AYA SOFIJA. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Dolmabahče dvorac - Krstarenje Bosforom

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojem su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Dan nastavljamo posjetom naselju EYUP, gdje se nalazi i Vidikovac Pierre loti, kao i džamija Ejubija. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju, i shopping . Cjelodnevni izlet završavamo posjetom jednom od najvećih tržnih centara u gradu – FORUM ISTANBUL, u kojem možete samostalno posjetiti i jedan od najpoznatijih akvarijuma u Evropi – SEA LIFE. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem ćete vidjeti preko 100 građevina koje se nalaze u Turskoj i Istanbulu u minijaturnom obliku. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta jednoj od najvećij i najljepših džamija u Istanbulu - ČAMLIDŽA. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak na naselje USKUDAR, te posjetu DJEVOJAČKOJ KULI – simbolu grada koji se nalazi između dva kontinenta. Dan zavšravamo posjetom u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema hotelu. Slobodno vrijeme. Mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU – gdje ćete u trosatnom večernje krstarenje uz poznati show program: ples derviša, folklor, tradicionalni plesovi, trbušne plesačice i dr. Svakako prilika da uz neograničenu količinu pića i večeru uživate na Bosforu. Noćenje.

7.i 8.dan Istanbul - Edirne - Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema EDIRNAMA. Po dolasku u Edirne, kratka posjeta džamiji Selimija, upoznavanje sa centralnim dijelom grada, te slobodno vrijeme za šetnju čaršijom, shopping i indiviudalne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BIH u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Bugarsku i Srbiju uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u na odrediše u prijepodnevnim satima. Kraj programa

 

CIJENA

U cijenu programa je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom (Klima, TV-dvd-audio);
  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4/5 noćenja sa doručkom (1/2 i 1/3 sobe);
  • Posjeta Edirnama;
  • Vodičku službu i cjelokupnu organizaciju putovanja.

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko zdravstveno osiguranje (2,00 KM po danu/osobi do 60god.);
  • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM , CJELODNEVNI IZLET ,TURSKO VEČE; DVORCI; BURSA;
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 220,00 / 270,00 KM
  • Doplata za dodatno sjedište u busu – 100,00 KM
  • Manipulativni za kartično plaćanje na rate – 10%;
  • Indiviudalni troškovi;