O Tailwindu


Osnovan 2006. godine sa stranim kapitalom, Tailwind je prvi let izveo u maju 2009. godine. Od dana osnivanja, misija Tailwinda je da postigne stalnu i efektivnu poziciju u industriji civilnog vazduhoplovstva i postane ugledna aviokompanija.

Neki od najiskusnijih i najinformisanijih ljudi iz avio industrije pridružili su se Tailwind Airlines-u kako bi izgradili strukturu koja će pomoći u postizanju ovog cilja.

Kao cijenjena i pouzdana avio kompanija, pružamo isplativu i kvalitetnu uslugu i ponosni smo što donosimo dašak svježeg zraka u industriju civilnog zrakoplovstva Turske.

Tailwind Airline je od 2010. godine registrovana aviokompanija IATA (International Air Transport Association) Programa Operational Safety Audit Program (IOSA). IOSA primjenjuje principe revizije koji osiguravaju da se revizije obavljaju kontinuirano iu skladu sa zahtjevima standarda i da su prihvaćene u svim zemljama svijeta . Osim toga, Tailwind je od 2011. godine certificirana avio kompanija prema ISO 9001 sustavu upravljanja kvalitetom (QMS).

Vizija: Postati avio kompanija po izboru domaćih i međunarodnih turoperatora za redovne i vanredne letove.

Misija : Biti globalna avio kompanija koja svojim klijentima nudi visokokvalitetne, sigurne i sigurne usluge na vrijeme uz naše iskusno osoblje s visokim etičkim i profesionalnim vrijednostima.