Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Sjedinjene Američke Države, Kalifornija, San Francisco

USA - ZAPADNA OBALA
25.02.-05.03.2022.

 

PROGRAM PUTOVANJA

1 dan 25.02.2022. SARAJEVO - SAN FRANCISCO

Okupljanja putnika na aerodromu Sarajevo u jutarnjim satima i let na relaciji Sarajevo San Francisco, preko Istanbula. Dolazak u San Francisko u kasnim poslojepodnevnim satima. Transfer do hotela. Prijava u isti. Slobodno vrijeme i noćenje.

2 dan 26.02.2022. SAN FRANCISCO - LAS VEGAS

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Stvari mozete ostaviti u prostoriji za prtljagu pored recepcije. Slobodno vrijeme ili fakultativno razgledanje San Franciska. San Francisco se nalazi na istoimenom poluotoku na obali Tihog oceana. Razgledavanje ćemo započeti na vidikovcu Twin Peaks, odakle se pruža jedinstven pogled na cijeli grad, zaljev San Francisca i svjetski poznati most Golden Gate. Posjetit ćemo i ulicu Lombard, ulicu s najviše zavoja na svijetu, Fisherman’s Warf, Golden Gate Bridge te zatvor Alcatraz, u kojem su bili zatvoreni najgori zločinci, a među njima i poznati mafijaši Al Capone i Birdman. Povratak u hotel, preuzimanje prtljage i transfer na aerodrom. Večernji let za Las Vegas. Po slijetanju u Las vegas, slijedi transfer do hotela i slobodno vrijeme. Noćenje.

3 dan 27.02.2022. LAS VEGAS

Zajednički obilazak odlazak u pješačko razgledanje svjetske prijestonice zabave: šetnja po čuvenom Stripu – žili kucavici grada koji nikada ne spava, na njemu se nalaze neki od najvećih i najpoznatijih hotela na svijetu, kao što su Venetian, Mirage, Caesars Palace, Bellagio, MGM Grand i mnogi drugi. Slobodno popodne za individualne aktivnosti ili odlazak u Premium Outlett centar, gdje cete imati mogucnost, obaviti jako dobar shopping. U vecernjim satima, odlazak javnim prijevozom do Fremont Street-a. Nekadašnji centar dešavanja u Las Vegasu se nalazio u ovom dijelu grada, a tu su podignuti i prvi kazino- hoteli 50-ih i 60-ih godina. Povratak u hotel javnim prijevozom. Povratak u Strip, te slobodno vrijeme. Noćenje.

4 dan 28.02.2022. LAS VEGAS - GRAND CANYON

Fakultativni odlazak na cjelodnevni obilazak Grand Canyon-a. Vožnja prema kanjonu preko Hoover brane – najveće hidroelektrane i najveće betonske građevine na svijetu. Ulazak u indijanski rezervat, i zemlju Hualapai plemena. Po dolasku slijedi posjeta najvećoj atrakciji, Skywalk-u – posebno izgrađenom staklenom mostu iznad samog kanjona. Šetnja na 1.450 m iznad zemlje, uz lagani povjetarac, pruža fascinantan pogled i jedinstveni osjećaj kao da lebdite. Povratak u hotel. Noćenje.

5 dan 01.03.2022. LAS VEGAS - LOS ANGELES

Slobodno vrijeme za istrazivanje Las Vegasa do polaska prema aerodromu. Let na relaciji Las Vegas Los Angeles. Po slijetanju u Los Angeles, slijedi transfer do hotela, smjestaj u isti i slobodno vrijeme. Nakon kračeg odmora, odlazak u zajedničku šetnju i upoznavanje okoline hotela.

Povratak u Hotel i noćenje.

6 dan 02.03.2022. LOS ANGELES

Doručak. Slobodno vrijeme ili Fakultativno razgledanje Los Angelesa: Venice Beach i Santa Monica gdje se nalaze neke od najpoznatijih plaža u gradu, Westwood Village, Rodeo Drive – šoping zona na Beverly Hills-u, epicenter luksuzne mode i Sunset bulevar – poznat po noćnom provodu i brojnim klubovima, Kineski bioskop – glavna lokacija za održavanje premijera holivudskih blokbastera. Hollywood Walk of Fame – sa preko 2.500 zvijezda sa imenima slavnih ličnosti, Walt Disney Concert Hall, stari centar grada, Staples Center, Griffith opservatorija,planina Hollywood sa znakom Hollywood. Povratak u hotel. Noćenje.

7 dan 03.03.2022. LOS ANGELES - SAN DIEGO

Doručak. Cjelodnevni Fakultativni odlazak u San Diego. San Diego je najjužniji grad u Kaliforniji. Da li je najljepši morate sami otkriti. Mnogi kažu da je najljepši grad Amerike. Nalazi se blizu meksičke granice. Manji je od Los Angelesa, ima bolju klimu od San Francisca, a duge neprekinute pješčane plaže protežu se od meksičke Tijuane na jugu pa sve do Los Angelesa. Ulice nose španjolska imena, no osim starog dijela grada – Old Town ne vidi se meksički utjecaj. Danas su u tom prvenstveno turističkom dijelu svi objekti preuređeni u galerije, trgovine, kafiće i restorane uglavnom one s meksičkom kuhinjom. Ovaj dio grada je obavezan za sve posjetioce koji prvi put dolaze na jug.

8 dan 04.03.2022. LOS ANGELES - ISTANBUL

Doručak. Odjava iz hotelskih soba. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Let na relaciji Los Angeles - Istanbul.

9 dan 05.03.2022. ISTANBUL - SARAJEVO

Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slobodno vrijeme do leta za Sarajevo. Let na relaciji Istanbul Sarajevo u poslijepodnevnim satima.

 

CIJENA

od KM 4.399 3.999

Cijena uključuje

Avio karte prema itinereru putovanja sa pripadajucim taksama;

Prtljaga 20kg + 8 kg;

Transferi prema programu putovanja;

Hotelski smještaj u hotelima sa 3* kako slijedi: San Francisko 1 noćenje sa doručkom, Las Vegas 3 nocenja bez doručka, Los Angeles 3 nocenja sa doručkom;

Pratioc grupe

Organizacija putovanja

 

Cijena ne uključuje

Viza za USA

Putničko zdravstveno osiguranje

Fakultativni izleti

Resort fee (boravišna taksa)

doplata za jednokrevetnu sobu