Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

TURSKA KRUŽNA TURA

ISTANBUL – AFYON – ANTALIJA – PAMUKKALE - ISTANBUL

(sa uključenim letom i taksama, noćenjima sa polupansionom u hotelima 4* i 5*, transferi i izleti)

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi - 1190,00 KM

NADOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU 375,00 KM

16.05.2023. - 23.05.2023.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: Dolazak u Istanbul

Po dolasku na aerodrom u Istanbulu dočekati će Vas vodič na našem jeziku, te slijedi transfer u hotel. Prijava u hotel. Noćenje u Istanbulu.

2. DAN: Istanbul – nezaboravna – magična metropola

Nakon doručka slijedi obilazak nekadašnjeg hipodroma, Plavu džamiju jednu od najstarijih i najljepših džamija na svijetu. Nakon toga nastavljamo do palate Topkapi koja se nalazi na vrhu Sarayburna, jedno od sedam istanbulskih brda između Zlatnog roga, Bosfora i Mramornog mora. Stolječima je bila zvanična rezidencija sultana i predstavlja najimpresivnije blago osmanske dinastije. Onda ćemo posjetite Egipatski bazar, koji se naziva i Bazar začin, sa svojim orijentalnim ukusima i bojama. Noćenje u Istanbulu.

Opcionalno: Fascinantni izlet krstarenje Bosforom

Krstarenje između dvije obale koje razdvajaju Evropu i Aziju, jedinstvena harmonija prošlosti i sadašnjosti, slave i jednostavne ljepote. To je bila privilegija moćnih i bogatih koji od tada žive pored izuzetnih voda Azije.

Opcionalno: Istanbul noću

3. DAN: Bursa - Ulu džamija - Koza Han - Drevni grad Aizanoi - Afyon

Danas se vozimo u Bursu, drevnu Prusiu, od 1326. godine prvu prijestolnicu Osmanskih sultana. Bogata prijestolnica provincije, smještena u plodnoj dolini, okružena je visokim planinama. Ugaone uličice, živopisne stare kuće, impozantne džamije i gusto naseljene čaršijske ulice, mirisne svim mirisima Orijenta; Duboki mostovi klisure usred grada, romantična stara groblja pored prostranih modernih bulevara i poznati termalni izvori - to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji Bazar svile. Nastavak do Aizanoija, drevnog grada koji leži prema Emet, na periferiji naselja, u gradu Çavdarhisar. Çavdarhisar je postao naselje koje je većina stanovnika napustila grad Çavdarhisar zbog teške situacije zemljotresa 28. marta 1970. godine. Kao rezultat ovog zemljotresa, prva svjetska berza (berza hrane) otkrivena je tokom iskopavanja. Noćenje u Afyonu.

4. DAN: Antički grad Sagalassos - Antalija

Nakon doručka vožnja do Antalije. Usput ćemo posjetiti drevni grad Sagalassos koji bio jedan od najvažnijih i jedan od prvih gradova Pisidije. Sudeći po ruševinama, grad je imao helenističke, rimske i ranobizantske utjecaje. Grad je naseljen 8000 godina prije Krista. Sagalassos je također bio jedan od najbogatijih gradova Pisidija. Grad je prilično dobro očuvan, te građevine kao što su agora, kazalište a nimfej se mogu posjetiti. Noćenje u Antaliji.

5. DAN: Antalija - Karpuzkaldiran

Danas ćete posjetiti Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Njegovo bogata vegetacija buja zahvaljujući zaštiti koju pruža veličanstvena planina okruženje planine Taurus.  Vidjet ćete jedan od simbola grada, Minaret Yivli koji je “„izbušeni” minaret, Na „Kapija tvrđave“, sahat-kula postavljen je na antičku kulu gradske utvrde. Tijekom razgleda grada imat ćete mogućnosti kupovine, posebno nakita i kožne odjeće. Posjet poznatom vodopadu Karpuzkaldiran. Noćenje u Antaliji

6. DAN: Antalya - Pamukkale

Danas se vozimo preko slikovito prekrasnih planina Taurus do Pamukkalea, vrha brda pamučni dvorac,kompleks plitkih terasastih bazena. Usput posjetiti ćemo radionicu tkanja tepiha, gdje ćete vidjeti cijeli proces proizvodnje tepiha (od ekstrakcije sirovine materijali; svile, pamuka i vune do gotovog čvoranog proizvoda). Po dolasku ćete imate priliku za termalno kupanje u termalnom hotelu. Noćenje u Pamukkalama.

7. DAN: Pamukkale - Sardis - Istanbul

Nakon doručka vožnja do Manise do antičkog grada Sarda i posjet ostacima poznatog Artemidinog hram i antičke sinagoge. Na jugoistočnoj strani brda hrama ruševine su bizantske kapele iz 8. stoljeća. Nastavak do Istanbula i noćenje u Istanbulu.

8. DAN: Polazak

Doručak. Transfer do aerodroma. Kraj putovanja.

 

Ponuda uključuje:

 • Povratni let Sarajevo – Istanbul – Sarajevo, uključene takse (Pegasus Airlines, prtljag 20 kg + 8kg)
 • Prijevoz i izleti kako se navodi u programu u modernim, klimatizovanim autobusima
 • Koktel dobrodošlice
 • Kvalificirani turistički vodič, vodič čeka putnike u Istanbulu
 • 7 noćenja u hotelima sa 4*/ 5* zvjezdica
 • Polupansion
 • Sve ulaznice kako se navodi u programu

Hoteli:

Istanbul: 3 noćenja u hotelu 4* u Istanbulu

Afyon: 1 noćenje u hoteli 4* u Afyonu

Antalija: 2 noćenja u hotelu 4* u Antalijskoj regiji

Pamukkale: 1 noćenje u hotelu 5* u regiji Pamukkala

Ponuda ne uključuje, opcionalne nadoplate:

 • Ručkovi I pića
 • Krstarenje Bosforom
 • Lični troškovi
 • Napojnice (bakšiš) za vodiče i vodiče

Dodatne usluge plaćaju se u agenciji:

 • Osiguranje od otkaza putovanja (usljed opravdanih razloga: smrt, bolest...)
 • Pzo za osobe do 60 godina iznosi
 • Pzo za osobe do od 60 do 70 godina iznosi
 • Pzo za osobe od 70 do 80 godina iznosi 
 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 375 KM.

NAPOMENE:

Molimo cijenjene putnike da provjere da li je valjanost pasoša/putovnice u skladu s pravilima zemlje u koju putujete. Agencija NIJE ODGOVORNA za lične dokumente putnika, ispravnost istih kao i COVID regulacije.

Državljani Bosne i Hercegovine pri ulasku u Tursku moraju imati pasoš čija važnost traje 180 dana, odnosno 6 mjeseci od dana ulaska i pasoš mora imati najmanje dvije prazne stranice, te su u svakom trenutku moguće izmjene.

Svaki putnik je dužan da se samostalno raspita o COVID restrikcijama, putnim ispravama, viznom režimu, te Agencija ne odgovara za otkazivanje, kašnjenje letova ili promjene satnica letova, izgubljenu prtljagu I slično. Avioprevoznik Pegasus Airlines.

Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, ali zadržavamo pravo na iste. Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Za realizaciju izleta potrebno je minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih fakultativno podložan je promjenama prema procjeni pratitelja/voditelja putovanja, a ovisi o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata, trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama.

Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne  obvezuju agenciju te se primjenjuju uslovi otkaza putovanja turističke agencije.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tokom izleta je u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Satnice leta i tačne nazive hotela agencija dostavlja putnicima 7 dana pred polazak.

Prijave / rezervacije zaprimamo do popune slobodnih mjesta.

U roku od 48h od prijave kupac uplaćuje 40% vrijednosti aranžmana, a preostali dio je dužan platiti 20 dana prije polaska. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu avansa.

Aranžman je rađen na bazi 25 prijavljenih putnika po letu. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo otkaza aranžmana, programa putovanja ili datuma putovanja, i o tome je dužan da obavijesti putnike najkasnije 5 dana prije planiranog početka putovanja.

Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos.