Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

Rio de Janeiro

….grad koji će Vas impresionirati svojim najljepšim plažama na svijetu; karaokama , sambom i fudbalom na ulicama… Za sve ljubitelje hedonizma!  

18. – 28. Mart. 2022.

PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1. PETAK 18.3.2022. Sarajevo – Frankfurt – Rio de Janeiro                          

Okupljanje grupe na sarajevskom aerodromu u 09:00 sati. Let za Frankfurt u 11:25 sati na letu LH1547. Slijetanje u Frankfurt u 13:20h. Nastavak leta za Rio de Janeiro u 22:00 h na letu LH500.

Dan 2. SUBOTA 19.3.2022. Frankfurt – Rio de Janeiro                                                          

Slijetanje u Rio de Janeiro u 06:25h. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, transfer u hotel. Dobro došli u Brazil, površinom petu najveću zemlju na svijetu, koja objedinjuje starosjedilačku indijansku, zatim evropsku i afričku, ali i azijsku tradiciju. Brazil se ističe u svijetu svojom jedinstvenom kulturom te posebnim umjetničkim izražajima i običajima. Po dolasku u hotel uživajte na najljepšoj plaži na svijetu ispijajući ledeno hladno piće do prijava u sobe cca  14:00h..  Slobodno popodne za odmor. Noćenje.

Dan 3. NEDJELJA 20.3.2022.Rio de Janeiro                                            

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni odlazak u

TIJUCA PARK, CORCOVADO, SAMBODROMO, MARACANA

Izlet počinje odlaskom u obilazak statue Christa otkupitelja. Nastavljamo ponoramskom internom posjetom Estadio du Maracana, te Sambodromu, te Lapi i gradskoj Katedrali. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.

Cijena izleta: 95 EUR

Dan 4. PONEDJELJAK 21.3.2022.   Rio de Janeiro         

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet    SELARON I SUGAR LOAF

Na ovom izletu ćemo uživati u prekrasnim pogledima i posjetama   poznatim atrakcijama kao što su: Olimpijski bulevar, Gradska katedrala, te stepenice Selaron. Odmor uz poznati brazilski Churrasco. Izlet  završavamo   zalaskom sunca na poznatoj šećernoj glavi ( Shugar Loaf ). Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.                                                                                                                                                                                  Cijena izleta: 95 EUR

Dan 5. UTORAK 22.3.2022. Rio de Janeiro         

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet   ŠUMA TIJUCA I BOTANIČKA BAŠTA

Poludnevni izlet u gradsku botaničku baštu i upoznavanje sa lokalnim egzotičnim autohtonim biljkama te obilazak džipovima najveće urbane prašume na svijetu, te upoznavanje sa egzotičnim životinjskim vrstama. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje. Cijena izleta: 65 EUR

Dan 6. SRIJEDA   23.3.2022. Rio de Janeiro         

 Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet     BROD GUANBARA

Plovidba brodom po zalivu Guanbara te ugođaj Rio de Janeira iz potpuno drugačije perspektive, te završetak  uz   nezaboravan zalazak   sunca nad okeanom. Povratak u hotel. Noćenje. Cijena izleta: 99 EUR

Dan 7. ČETVRTAK   24.3.2022. Rio de Janeiro         

 Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili  fakultativni izlet u maleni grad PETROPOLIS. Posjeta starom Carskom gradu i posjeta ljetnoj rezidenciji brazilske kraljevske porodice te muzej i kuću pionira avijacije Santos Dumont. Obilazak kristalne palače te katedrale Sao Pedro i palače Quitandinha, i degustacija piva u lokalnoj pivnici Bohemia. Povratak u hotel. Noćenje.

 Cijena izleta: 75 EUR

Dan 8. PETAK   25.3.2022. Rio de Janeiro         

Doručak. Nakon doručka slobodno prijepodne.

Šlag uvijek dolazi na kraju, pa tako Vam nudimo noćni  fakultativni odlazak SAMBA PA TI, rodno mjesto Sambe: Klub RENASCENCA uz   program autentične sambe te tradiciju karaoka na ekskluzivnom mjestu.

 Cijena izleta 61 EUR

 Dan 9.SUBOTA   26.3.2022. Rio de Janeiro

      Doručak. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti.       

Dan 10. NEDJELJA  27.3.2022. Rio de Janeiro – Frankfurt

Nakon doručka, odjava iz soba ( do 12:00h ), te slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Transfer na aerodrom u 17:30h. Prijava na let za Sarajevo preko Frankfurta. Polijetanje za Frankfurt u 21:30h na letu LH501.

Dan 11. PONEDJELJAK 28.3.2022 Frankfurt – Sarajevo                     

Sijetanje u Frankfurt u 14:30h, te nastavak leta za Sarajevo u 21:00 h na letu LH1546. Slijetanje u Sarajevo u 22:45h. Kraj usluge.

POSEBAN POPUST:              

Ukoliko se odlučite za kompletan paket izleta ostvarujete popust od 100EUR.

Umjesto 490 EUR, platićete 390 EUR

CIJENA

Hotel / Cijena

Za uplate do 15.11.2021.

Za uplate od 16.11.2021.

Arena Copacabana 4*

2.895,- KM

3.095,- KM

U cijenu uključeno:

  • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Frankfurt – Rio de Janeiro / RT – Lufthansa sa uključenim aerodmskim taksama
  • Smještaj na bazi 8 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama
  • Transfer aerodrom Rio – hotel – aerodrom Rio
  • Pratilac grupe ( minimalno 15 uplata )
  • Organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

  • Doplata za jednokrevetnu sobu + 385,00 EUR
  • Putničko zdravstveno osiguranje
  • Fakultativni izleti
  • Bilo koji troškovi lične/osobne prirode
  • PCR test ukoliko bude potreban

NAČIN PLAĆANJA

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. U slučaju aranžmana koji se odnose na daleke destinacije kao i za uplate po cijeni ranih rezervacija, prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava na fakultativne izlete mora se izvršiti prilikom uplate ostatka od ukupnog iznosa putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Po uplati depozita primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 15. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA ORGANIZATORA

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova; 40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20 - 0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Minimum za realizaciju fakultativnog programa je 30 osoba. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 180 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.