Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

OMAN

29.01-04.02.2022 SUBOTA

22.02-28.02.2022 UTORAK

Oman 2
Oman 2
Oman 2
Oman 2

PROGRAM PUTOVANJA

1 DAN SARAJEVO - ISTANBUL - MUSCAT

Okupljanje grupe na Aerdoromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo-Istanbul u 16:05. Planirano slijetanje u Istanbul je u 19:55 po lokalnom vremenu. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi let za Muscat u 21:35.

2 DAN  OMAN - MUSCAT

Nastavak leta za Oman.

Planirano vrijeme slijetanja u Muscat je slijedeći dan u 03:20 po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontorle te transfer do hotela. Prijava u hotel. Odmor.

U poslijepodnevnim satima je planiran fakultativni izlet:

Obilazak grada Muscata (Kraljevska opera - Muttrah Souk - Palata Al Alam)

Na izlet krećemo u 15:00. Proći ćemo pored potpuno nove Kraljevske opere (samo spolja), ova zgrada odražava savremenu omansku arhitekturu i ima kapacitet da primi maksimalno 1100 ljudi. Sultan Qaboos Bin Said oduvijek je bio ljubitelj klasične muzike i umjetnosti. Proći ćemo pored Qurum Cornichea gdje stanovnici Muscata vole noću šetati sa svojim porodicama. Zaustavit ćemo se u tradicionalnom Mutrah Souku za kupovinu suveniram, pogledti Omanski muzej kulture, tradicije i istorije. Zatim ćemo prošetati dalje prema mjestu odakle ćemoimati predivan pogled na palaču Njegovog Veličanstva sultana Qaboosa, palaču Al Alam (samo spolja), koju čuvaju dvije utvrde, tvrđava Jalali i tvrđava Mirani. Slobodno vrijeme, povratak u hotel i noćenje.

3 DAN  VELIKA DŽAMIJA - OBALA - WADI BANI KHALIDA I KORNJAČE

Na izlet čemo krenuti u 8 sati ujutro. Obilazak započinje posjetom čarobnoj Velikoj džamiji Sultan Qaboos, raskoši jedinstvene islamske arhitekture.

* Imajte na umu da žene moraju biti u potpunosti pokrivene od glave do članaka, a muškarci treba da nose duge pantalone da bi mogli ući u Veliku džamiju.

Naš izlet nastavljamo odlaskom do Wadi Bani Khalidu – oazi smještenoj u srcu golih i suhih planina, jednoj od najljepših dolina u Omanu. Osvježit ćemo se u njezinim prekrasnim bistro plavim bazenima. Čari doline možemo iskoristiti za plivanje ili treking. Nastavljamo prema starom pomorskom gradu Sur, poznatom po svojem pristaništu i brodogradilištu tradicionalnih omanskih drvenih ribarskih brodova (dhow) koji se i danas grade ručno. Posjet utočištu kornjača na plaži Ras Al Jinz, gdje zelene kornjače, nakon hiljada prijeđenih kilometara, noću dolaze snijeti jaja. Povratak u Muscat u kasnim većernjim satima. Noćenje

4 DAN OSTRVO DAMANIYAT

Doručak, slobodno vrijeme ili faklultativni izlet: Ostrvo Damaniyat prirodno je stanište za jedinstvene populacije podvodnog svijeta, okružene kristalno plavim vodama i netaknutim pješčanim plažama. Ova ostrva pored raznolikih koraljnih grebena posjećuje nekoliko ugroženih vrsta, uključujući ptice koje često posjećuju ovo ostrvo. Imat čete priliku za uživanjem u netaknutim plažama, te snorkeling. Povratak u hotel u poslijepodnvnim satima. Za navećet predlažemo večeru na brodu DHOW DINNER CRUISE (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

5 DAN 19.01.2022. NIZWA - BAHLA – MISFAT AL ABREEN

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet:

Nizwa – Bahla – Misfat Al Abreen

Nizwa je nekada bila glavni grad Omana. Proći ćemo kroz tradicionalni Souk gdje možete kupiti neke suvenire prije nego što posjetite tvrđavu Nizwa s velikim kružnim tornjem - pokušajte zamisliti život unutar tvrđave u 17. stoljeću. Izlet nastavljamo odlaskom do do Bahle, šarmantnog gradića okruženog starim zidom dugim 12 km; posjetite mjesto gdje izrađuju keramiku, a također i staru utvrdu Bahla, jednu od najstarijih u Omanu. Zatim krećemo prema Misfat Al Abreenu, smještenom u zapanjujućem krajoliku iznad terasastih plantaža palmi datulja. Ovo je rijedak prizor u Omanu jer se većina palmi uzgaja na ravnicama. Drevne kuće i porušena karaula smještena na planini dopunjuju scenu. Povratak u Muscat. Noćenje.

6 DAN  MUSCAT

Diručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do nekog od Beach klubova, gdje ćete moći uživati na prekrasnim plažama Muscata i Omanskog zaliva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

7 DAN  MUSCAT - ISTANBUL - SARAJEVO

Rana odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let na relaciji Muscat-Istanbul je u 04:30. Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je u 08:45. po lokalnom vremenu. Nastavak leta na relaciji istanbul Sarajevo je u 15:30 Planirano slijetanje u Sarajevo je u 15:25 po loklanom vremenu. Kraj putovanja

CIJENA

Cijena aranzmana:  1.499 KM

 

Cijena uključuje:

Avio karta sa aerodromskim taksama prema itinereru putovanja – Pegasus Airlines (20 kg + 7 kg)

6 noćenja u hotelu sa 4* na bazi noćenje sa doručkom (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama)

Transfer od aerodroma do hotela i nazad

Kompletnu organizaciju putovanja

Pratioc grupe

Doplata za 5 večera – 150 KM

Cijena ne uključuje:

Fakultativni izleti- cijene u nastavku

Potvrda o vakcinaciji ili PCR TEST - trenutno je potreban

Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – 370 KM

Putničko zdravstveno osiguranje sa pokricen od COVIDa – osiguranje mora biti na mjesec dana pd datuma ulaska u Oman

 

IZLETI I INFO

Cijena fakultativnih izleta:

Obilazak grada Muscata - 30 €

Velika džamija - obala - Wadi Bani Khalida i kornjače – 55 € - cjelodnevni izelt

Ostrvo Damaniyat – 60 €

Nizwa – Bahla – Misfat Al Abreen – 55€

Beach club – cjena će biti naknadno objavljena

Krstarenje Omanskim zalivom uz večeru – 45€

Sve cijene izleta su okvirne i zavise od broja prijavljenih putnika!

*** Cijene su po osobi u dvokrevetnoj sobi. Ako sobu dijele dvije odrasle osobe.

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVOR

Za putovnje vrijede opšti uslovi putovanja organizatora

Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 15 prijava.