Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

OMAN - MUSCAT

06.03. - 12.03.2021.

Premda je Oman smješten na Arapskom poluotoku na kojem caruje pustinja, Sultanat je obdaren raznolikim i neobično lijepim krajolicima, bogatim životinjskim svijetom te srdačnim i gostoljubivim stanovništvom. Ovo putovanje odvest će vas u prelijepu prijestolnicu Muskat i dalje do brojnih kulturno historijskih spomenika. Zaustavit ćemo se u obalnom mjestu Sur gdje ćemo na obali svjedočiti kako velike zelene kornjače polažu jaja. Odvest ćemo se do sdo Nizwe u kojoj ćemo imati priliku osjetiti uzavrelu atmosferu na tradicionalnoj pijaci. Utvrda u Nizwi i palača Jabreen oduševit će nas svojim skladom i ljepotom.

PROGRAM PUTOVANJA

1 i 2.dan SARAJEVO – ISTANBUL - MUSCAT

Okupljanje grupe na Aerodromu Sarajevo dva sata prije leta. Let na relaciji Sarajevo-Istanbul u 10:40. Planirano slijetanje u Istanbul je u 14:30 po lokalnom vremenu. Po slijetanju na aerodrom u Istanbulu, slijedi slobodno vrijeme do leta za Muscat. Otići ćemo zajedno do Azijskog dijela Istanbula - Kadikoy dok čekamo let za Oman. Let za Muscat je u 21:35. Planirano vrijeme slijetanja u Muscat je slijedeći dan u 03:20 po lokalnom vremenu. Nakon slijetanja slijede pasoške i carinske kontorle te transfer do hotela. Prijava u hotel. Odmor.

U poslijepodnevnim satima je planiran fakultativni izlet:

Obilazak grada Muscata (Kraljevska opera - Muttrah Souk - Palata Al Alam)

Na izlet krećemo u 15:00. Proći ćemo pored potpuno nove Kraljevske opere (samo spolja), ova zgrada odražava savremenu omansku arhitekturu i ima kapacitet da primi maksimalno 1100 ljudi. Sultan Qaboos Bin Said oduvijek je bio ljubitelj klasične muzike i umjetnosti. Proći ćemo pored Qurum Cornichea gdje stanovnici Muscata vole noću šetati sa svojim porodicama. Zaustavit ćemo se u tradicionalnom Mutrah Souku za kupovinu suveniram, pogledti Omanski muzej kulture, tradicije i istorije. Zatim ćemo prošetati dalje prema mjestu odakle ćemoimati predivan pogled na palaču Njegovog Veličanstva sultana Qaboosa, palaču Al Alam (samo spolja), koju čuvaju dvije utvrde, tvrđava Jalali i tvrđava Mirani. Slobodno vrijeme, povratak u hotel i noćenje.

3.dan. MUSCAT Doručak, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Omana, ili fakultativni izlet:

Velika džamija - obala - Wadi Bani Khalida i kornjače
Na izlet čemo krenuti u 8 sati ujutro. Obilazak započinje posjetom čarobnoj Velikoj džamiji Sultan Qaboos, raskoši jedinstvene islamske arhitekture.
* Imajte na umu da žene moraju biti u potpunosti pokrivene od glave do članaka, a muškarci treba da nose duge pantalone da bi mogli ući u Veliku džamiju.
Naš izlet nastavljamo odlaskom do Wadi Bani Khalidu – oazi smještenoj u srcu golih i suhih planina, jednoj od najljepših dolina u Omanu. Osvježit ćemo se u njezinim prekrasnim bistro plavim bazenima. Čari doline možemo iskoristiti za plivanje ili treking. Nastavljamo prema

starom pomorskom gradu Sur, poznatom po svojem pristaništu i brodogradilištu tradicionalnih omanskih drvenih ribarskih brodova (dhow) koji se i danas grade ručno. Posjet utočištu kornjača na plaži Ras Al Jinz, gdje zelene kornjače, nakon hiljada prijeđenih kilometara, noću dolaze snijeti jaja. Povratak u Muscat u kasnim većernjim satima. Noćenje

4.dan - MUSCAT - OSTRVO DAMANIYAT

Doručak, slobodno vrijeme ili faklultativni izlet: Ostrvo Damaniyat prirodno je stanište za jedinstvene populacije podvodnog svijeta, okružene kristalno plavim vodama i netaknutim pješčanim plažama. Ova ostrva pored raznolikih koraljnih grebena posjećuje nekoliko ugroženih vrsta, uključujući ptice koje često posjećuju ovo ostrvo. Imat čete priliku za uživanjem u netaknutim plažama, te snorkeling. Povratak u hotel u poslijepodnvnim satima. Za navećet predlažemo večeru na brodu DHOW DINNER CRUISE (uz doplatu). Povratak u hotel i noćenje.

5. dan - MUSCAT - NIZWA - BAHLA – MISFAT AL ABREEN

Doručak, slobodno vrijeme ili fakultativni izlet:

Nizwa – Bahla – Misfat Al Abreen

Nizwa je nekada bila glavni grad Omana. Proći ćemo kroz tradicionalni Souk gdje možete kupiti neke suvenire prije nego što posjetite tvrđavu Nizwa s velikim kružnim tornjem - pokušajte zamisliti život unutar tvrđave u 17. stoljeću. Izlet nastavljamo odlaskom do do Bahle, šarmantnog gradića okruženog starim zidom dugim 12 km; posjetite mjesto gdje izrađuju keramiku, a također i staru utvrdu Bahla, jednu od najstarijih u Omanu. Zatim krećemo prema Misfat Al Abreenu, smještenom u zapanjujućem krajoliku iznad terasastih plantaža palmi datulja. Ovo je rijedak prizor u Omanu jer se većina palmi uzgaja na ravnicama. Drevne kuće i porušena karaula smještena na planini dopunjuju scenu. Povratak u Muscat. Noćenje.

5. dan - MUSCAT

Diručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak do nekog od Beach klubova, gdje ćete moći uživati na prekrasnim plažama Muscata i Omanskog zaliva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme, noćenje.

7. dan - MUSCAT - ISTANBUL - SARAJEVO

Rana odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Let na relaciji Muscat-Istanbul je u 04:30. Planirano vrijeme slijetanja u Istanbul je u 08:45. po lokalnom vremenu. Nastavak leta na relaciji istanbul Sarajevo je u 09:50 Planirano slijetanje u Sarajevo je u 09:45 po loklanom vremenu. Kraj putovanja.

 

CIJENA

CIJENA ZA RANE REZERVACIJE DO 31.01.2021.- 999 KM

CIJENA ZA KASNIJE REZERVACIJE - 1149 KM

*** Cijene su po osobi u dvokrevetnoj sobi. Ako sobu dijele dvije odrasle osobe.

 

Cijena uključuje:

 • Avio karta sa aerodromskim taksama prema itinereru putovanja – Pegasus Airlines (20 kg + 7 kg)
 • 7 noćenja u hotelu sa 4* na bazi noćenje sa doručkom (dvokrevetnim I trokrevetnim sobama)
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • Kompletnu organizaciju putovanja
 • Pratioc grupe
 • Doplata za večeru – 150 KM

Cijena ne uključuje:

 • Fakultativni izleti- cijene će biti naknadno objavljene
 • PCR TEST - trenutno je potreban
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) – na upit – zavisno od hotela
 • Putničko zdravstveno osiguranje 14 KM, osobe od 60 do 70 godina plaćaju 28 KM.

Cijena fakultativnih izleta:

 • Obilazak grada Muscata  - 30 – 35€
 • Velika džamija - obala - Wadi Bani Khalida i kornjače – 55 - 60€ - cjelodnevni izelt
 • Ostrvo Damaniyat – 50 – 60 €
 • Nizwa – Bahla – Misfat Al Abreen – 55-60€
 • Beach club – cjena će boto naknadno objavljena
 • Krstarenje Omanskim zalivom uz večeru – 40 – 45€

Sve cijene izleta su okvirne i zavise od broja prijavljenih putnika!

*** SA UPLATOM AVANSA PUTNIK PRIHVATA OPŠTE USLOVE PUTOVANJA

**MOLIMO DA PAŽLJIVO PROČITATE PROGRAM PUTOVANJA I OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, JER ONI ČINE SASTAVNI DIO UGOVORA O PUTOVANJU, I OBAVEZUJUĆE SU ZA OBJE UGOVORNE STRANE.

***SVAKI PUTNIK JE DUŽAN DA POTPIŠE UGOVOR O PUTOVANJU (MOŽETE POTPISATI I POSALTI PUTEM MAILA) I POSLATI SLIKU PRVE STRANE PASOŠA PUTEM MAILA, VIBER BROJA ILI LIČNO U NAŠIM PROSTORIJAMA U ROKU OD 48H NAKON POTPISIVANJA UGOVOR

 

Kalkulacija je rađena na bazi minimalno 15 prijava.