Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

Dan 1: Let Sarajevo – Madrid

Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Let planiran u 09:15 h. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje avionom Turkish Airlines za Madrid sa presjedanjem u Istanbulu. Dolazak u Madrid planiran u 17:15h. Transfer do hotela, check in te slobodno vrijeme.Noćenje.

Dan 2: Razgledanje grada

 Nakon doručka slijedi fakultativno razgledanje prijestolnice Španije.Vožnja cuvenom avenijom Castellana i poslovnim dijelom grada koji simbolizuju čuvena Četiri Tornja, potom slijedi put ka sredistu Madrida. Paseo de Prado, čuveni Trg Cibelije i kapija Alkala, svjedočanstva o zlatnom dobu kraljevine Španije tokom viševjekovne vladavine Burbona.

Bez daha će vas svojom energijom ostaviti avenija Gran Via, nadomak koje je i Trg Španije. Zajedno ćemo prošetati glavnim gradskim trgom Puerta del Sol i ulicom Mayor koja će nas dovesti do istoimenog trga. U blizini je i čuvena četvrt La Latina kao i pijaca San Migel koji su više nego dobar izbor da napravite predah uz sangriju i tapase. Potom slijedi odlazak do katedrale Almudena i Kraljevske palate.Nakon slobodnog vremena povratak u hotel.

Dan 3: Fakultativni izlet - Toledo

Cijeli dan: Fakultativni izlet do Toleda, šarmantnog srednjovjekovnog grada sa uskim ulicama, katedralom i sinagogama. Posjeta čuvenom dvorcu Alcazar i uživanje u panoramskom pogledu na rijeku Taho.
 

Dan 4: Madrid - umjetnički dan

Jutro: Posjeta muzeju Reina Sofia, domu remek-djela španskog slikarstva, uključujući čuvenu sliku "Guernica" od Pikasa.

Popodne: Šetnja kroz boemsku četvrt Lavapiés i posjeta muzeju Thyssen-Bornemisza sa kolekcijom evropske umjetnosti.

Veče: Večera u tradicionalnom tapas baru.

Dan 5: Fakultativni izlet – Segovia

Cijeli dan: Fakultativni izlet do Segovije, grada sa impresivnim rimskim akvaduktom, Alcazar dvorcem i katedralom. Upoznavanje sa bogatom istorijom i arhitekturom.

Dan 6: Madrid – Sarajevo

Doručak. Check out iz hotela. Transfer od hotela do aerodroma u 08:00h. Prijava na let i pasoške kontrole. Let za Sarajevo preko Istanbula u 12:00h. Dolazak u Sarajevo planiran u 19:55h. Kraj programa.

 

UVJETI PUTOVANJA I CIJENE

First minute cijena aranžmana  – 1535,00 KM
Regularna cijena aranžmana   – 1.739,00 KM

Cijena uključuje:

• Avio karta na relaciji Sarajevo – Madrid - Sarajevo – sa presjedanjem u Istanbulu

• Transfere – aerodrom – hotel – aerodrom u Madridu

•  Aeorodromske takse i prtljag 20kg + 7kg po osobi;

• Smještaj u odabranom hotelu na bazi 5 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama

• Kompletnu organizaciju putovanja uz pratnju vodiča tokom cijelog putovanja

Cijena ne uključuje:

• Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi

• Boravišne takse

• Fakultativne izlete

 

NAPOMENA

Napomena

• Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije);

• Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3;

• Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja  organizatora  . a koji su usklađeni sa UTABIH standardima;

• Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;

• Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa i izleta po danima.