Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

LEBANON

9 dana – 8 noćenja / avion

BEIRUT – ANJAR – BAALBEK – SYDON – TYRE – HARISSA – BYBLOS – JEITA GROTTO – CEDARS – TRIPOLI – BEITEDDIN – DAR EL KAMAR

06. – 14. Oktobar 2023.

PROGRAM

1.dan / četvrtak ( 06.10. ) Sarajevo – Istanbul – Bejrut

Okupljanje grupe na međunarodnom aerodromu Sarajevo u 15:30h. Prijava na let PC294 za Istanbul. Polijetanje u 17:50h. Slijetanje u Istanbul u 20:35h. Nastavak leta za Beirut na letu PC756 u 23:40h. Slijetanje u Beirut u 01:25h +1. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, transfer u hotel u centru grada i smještaj. Noćenje.

2.dan / petak ( 07.10. ) Anjar i Baalbek

Nakon doručka, odlazak na fakultativni cjelodnevni obilazak drevnih rimskih ostataka kompleksa hramova i zgrada Baalbek izgrađenih od grada Hieropolisa. Prije ulaska u kompleks, posjetićemo Iransku džamiju ( svetište ). Nakon toga odlazak u srednjevjekovni grad Anjar te razgled ostataka Ummayara. Ručak u toku obilaska. Povratak u Beirut u hotel. Noćenje.

3. dan / subota ( 08.10. ) Bejrut

Nakon doručka, fakultativni odlazak u obilazak centra Beiruta i posjeta Nacionalnom muzeju u pratnji lokalnog vodiča. Ručak u toku obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan / nedjelja ( 09.10. ) Sidon - Jazzine

Nakon doručka, odlazimo na fakultativni obilazak dijela svjetske baštine pod zaštitom UNESCO, ruševine drevnog Sidon morskog dvorca, dvorca St. Louis te muzeju sapuna, te slobodno vrijeme za suk u Sidonu. Nastavljamo prema parku prirode sa vodopadom u Jazzine. Ručak tokom obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan / ponedjeljak ( 10.10. ) Beirut - loco

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.dan / utorak ( 11.10. ) Cedars - Tripoli

Doručak. Polazak na fakultativni cjelodnevni izlet na najvišu planinu u Libanonu, te šetnja kroz srednjevjekovnu šumu cedra, koji je i zaštitno drvo Libanona. Nakon obilaska nastavljamo prema Tripoliju nekada glavnom gradu, a sada prilično zapostavljenom, te u srednjem vijeku jednu od najvećih luka pored Beiruta i Byblosa koje su se nalazile na kraju puta svile. Ručak tokom obilaska. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan / srijeda ( 12.10. ) Jeita Grotto – Harissa - Byblos

Poslije doručka, polazak na fakultativni cjelodnevni obilazak 24 različite civilizacije u Harissi, te ćemo nastaviti prema nevjerovatnim pećinama Jeita, a obilazak završavamo u Byblosu, jednom od najstarijih gradova na svijetu. Ručak tokom obilazaka. Povratak u hotel. Noćenje.                                                      

8.dan / četvrtak ( 13.10. ) Beiteddin – Deir El Kamar

Nakon doručka, odlazak na fakultativni poludnevni odlazak u Biteddin te obilazak palače Emira Bechir II iz 19-og vijeka ( neodoljivo podsjeća na Alhambru ), te odlazak u Deir El Kamar, tipično Libanonsko selo, sa historijskim centrom, soukom ( pijacom ), muzejom, te velikim brojem crkvi i džamija. Ručak. Povratak u Beirut. Slobodno poslijepodne za šoping. Noćenje.

9.dan / petak ( 14.10. ) Bejrut – Istanbul – Sarajevo

Rana odjava i transfer na aerodrom u 0:30h. Prijava na let PC863, te polijetanje u 04:00h. Slijetanje u Istanbul u 05:55h, te nastavak leta prema Sarajevu na letu PC291 u 09:25h. Slijetanje na sarajevski aerodrom u 10:20h. KRAJ USLUGE.

ARANŽMAN UKLJUČUJE

  • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Beirut – Istanbul – Sarajevo ( Pegasus Airlines ). Dozvoljeno 20kg + 8 kg ručni prtljag sa uključenim aerodromskim taksama
  • Smještaj u hotelu „Hotel je Golden Tulip Serenada“ 4* ( ili sličan ) - Hamra ( centar / šetališna zona ) na bazi 8 noćenja sa doručkom
  • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
  • Napojnice za lokalne vodiče i vozača
  • Viza za Libanon: Potrebno: Pasoš važeći još minimalno 6 mjeseci po povratku, dostaviti najkasnije do 25.9.2022.
  • Pratilac grupe i prevodilac, te organizacija putovanja
  • Boravišna taksa

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE 

  • Putničko zdravstveno osiguranje sa Covid19 osiguranjem + 38 KM ( do 60 godina ) + 66 KM ( preko 60 godina )
  • Doplata za jednokrevetnu sobu + 345 KM 
  • Fakultativni izleti iz programa sa ulaznicama i uključenim ručkovim

 

IZLETI:

1. City tour Beirut 125,00 KM
2. Anjar + Baalbek 160,00 KM
3. Sydon + Jazzine 150,00 KM
4. Cedars + Tripoli 130,00 KM
5. Jeitta + Harissa + Byblos 160,00 KM
6. Beittedine + Dar el Kamar 135,00 KM