Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

JORDAN 

ZEMLJA IZGUBLJENIH GRADOVA

21.11 – 28.11.2021.   / 8 dana avionom

 

 

PROGRAM PUTOVANJA

I.dan 21.11.2021.      Sarajevo – Istanbul – Aqaba

Okupljanje na aerodromu Sarajevo u 17:00 sati. Polijetanje za Istanbul u 20:05 sati na letu TK1026. Slijetanje u Istanbul u 00:05 sati, te nastavak leta za Aqabu na letu TK 818 u 01:30 saia.

II.dan 22.11.2021.           Istanbul – Aqaba

Slijetanje u Aqabu u 03:00 sati. Nakon obavljenih pasoških i carinskih formalnosti, transfer u hotel i smještaj. Doručak, te odlazak na poludnevni razgled Aqabe, grada koji se nalazi na crvenom moru. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

 

III.dan 23.11.2021. Aqaba-Wadi Rum -Aqaba

Nakon doručka,  obilazak nacionalnog parka Wadi Rum. Po dolasku na početnu tačku, ulazak u džipove, te vožnja kroz nacionalni park sa zaustavljanjem za usputne obilaske, te odlazak na čaj u jedan od jedinstvenih usjeka koji ste mogli gledati na filmu o Lorensu od Arabije. Zaključno vožnja do završne tačke, te pauza za kafu prije povratka u hotel. Povratak u hotel u popodnevnim satima. Večera i noćenje.

 

IV.dan 24.11.2021.     Aqaba- Petra - Mrtvo more 

Nakon doručka, odjava iz hotela te nastavak putovanja prema drevnoj Petri. Petra, čudo svijeta. Mistični grad isklesan u visokim crvenim stijenama koji su prije više od dvije hiljade godina sagradili Nabatejci, gospodari Jordana iz predrimskog doba. Petra je bila važno čvorište svile, začina i ostalih trgovačkih puteva koji povezuju Kinu, Indiju i južnu Arabiju s Egiptom, Sirijom, Grčkom i Rimom.Ulazak u grad je kroz Siq, usko ždrijelo, dugačko preko 1 km koji je s obje strane okružen 80m visokim hridima. Kad dođete do kraja Siqa, prvi pogled na Riznicu Al-Khazneh (Treasury), masivna fasada, širine 30m i visine 43m, izrezana iz običnog ružičastog kamena .U ranom 1.st. uklesana je kao grob važnog Nabatejskog kralja i predstavlja inženjerski genij tih starih ljudi. Riznica je samo prva od mnogih čuda koje čine Petru. Šetajući kroz ovaj grad moći ćete vidjeti grobove uklesane u stijenama,amfiteatar,hramove, rimsku arenu, a ima i beduinskih trgovina, štandova ... Petra je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine a 2007 godine izabrana je kao jedna od sedam novih svjetskih čuda.Nakon završenog obilaska Petre, nastavak putovanja do Mrtvog mora, te smještaj u hotel. Večera. Noćenje. 

V.dan 25.11.2021.             Mrtvo more 

Slobodan dan za uživanje na Mrtvom moru i odmor kako bismo odmorni nastavili sa obilascima narednih dana. Smještaj na bazi polupansiona(doručak i večera ). Mrtvo more nalazi se na 400 metara ispod nadmorske visine 0, te je koncentracija soli 33%, i zbog toga plivanje nije moguće nego samo plutanje. Također ljekovito blato kojim obiluje Mrtvo more je izuzetno zdravo i služi kao odličan „kozmetički tretman“, te Vam zbog toga ostavljamo slobodan dan, kako bi ste se bar malo „podmladili“. Noćenje.

 

VI.dan 26.11.2021.             Mrtvo more -Madaba -Nebo -Amman 

Nakon doručka odjava iz hotela, te odlazak prema Ammanu, uz usputne obilaske planine Nebo sa koje se pruža fascinantan pogled na dolinu rijeke Jordan, te pogled na sinajsku goru. Vrh planine bio je mjesto odakle je Mojsije gledao Obećanu zemlju pa je s toga taj dio Jordana najsvetije mjesto u državi. S planine je moguće uživanje u pogledu na Mrtvo more I Jeruzalem. Nastavak putovanja  u Madabu, te obilazak starog grada koji je najpoznatiji po zbirci mozaika iz bizantskog razdoblja. Najpoznatiji a ujedno I najstariji očuvani mozaik , karta Svijeta zemlje nastao u 6 vijeku  nalazi se u pravoslavnoj  crkvi Svetog Georgija. Također ovdje se mogu uočiti Kršćanski i Islamski simboli, što se najbolje vidi na pravoslavnim ikonama  s arapskim slovima na njoj.Nakon razgleda Madabe uživat će te u radnjama u kojima možete obaviti svakojake kupovine po povoljnim cijenama. Napominjemo da je cjenkanje tradicija. Nastavak putovanja i dolazak u Amman. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

 

VII.dan 27.11.2021.                      Amman  

Nakon doručka, obilazak Ammana u toku kojeg ćemo obići Džamiju kralja Abdulaha II; Ciatadela koja se nalazi na najvišem brežuljku Jabal al-Qala'a sa stubovima Rimskog hrama Herculesa i kompleks palače Umayyad iz 8 vijeka poznate po svojoj velikoj kupoli; Rimski teatar koji se nalazi u samom centru grada najveći amfiteatar u ovom dijelu svijeta; nakon obilaska slobodno vrijeme u souku za shoping. Povratak u hotel. Večera i vrijeme za odmor do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom oko 23:00 sata.

 

VII.dan 28.11.2021.            Amman -Istanbul -Sarajevo 

Prijava na let TK813, te polijetanje prema Istanbulu u 06:10 sati. Slijetanje u Istanbul u 09:35 sati, te nastavak leta za Sarajevo u 10:45 sati, na letu TK1021. Slijetanje u Sarajevo u 10:35 sati (lokalno vrijeme ). Kraj usluge. 

CIJENA

 

Rani booking do 30.6.2021.

1.990 KM 

Redovna cijena od 01.07.2021.

2.140 KM

 

U cijenu aranžmana uključeno:

 • Avio prijevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Aqaba / Amman – Istanbul – Sarajevo  / Turkish Airlines

uključeno 30kg predani kofer i 8kg ručnog prtljaga

 • Smještaj u hotelima 4* na bazi polupansiona (doručak i večera)
 • Transfer aerodrom – hotel u Aqabi i hotel – aerodrom u Ammanu
 • Svi ostali prijevozi autobusom iz programa
 • Poludnevni razgled Aqabe
 • Cjelodnevni razgled Petre
 • obilazak Wadi Rum, Nebo, Amman i Madaba
 • Lokalni profesionalni vodič na našem jeziku
 • pratilac grupe i organizacija putovanja
 • viza za Jordan

 

U cijenu aranžmana nije uključeno:

 • Putničko zdravstveno osiguranje: osobe do 60 godina+ 25 KM;osobe preko 60 godina + 40KM
 • Aerodromske takse: + 495 KM
 • PCR test
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 690,00 KM
 • lični/osobni troškovi
 • napojnice

 

USLOVI OTKAZA I NAČIN PLAĆANJA:

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 40% ukupnog iznosa, a ostatak 20 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu navedenog depozita. Minimalan broj putnika za putovanje je 20. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o doplati ili otkazu putovanja. Završne informacije telefonski dostavljamo 2 dana prije prije početka putovanja.

 • ● Plaćanje može biti: a) gotovinom, b) uplatom na račun

SA PRVOM UPLATOM PRIHVATATE OPĆE USLOVE PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE V.I.P. TRAVELS.

Storniranje putovanja: Za otkaz 50 - 40 dana prije polaska: 30% storno troškova;  40-30 dana: 40% storno troškova; za 30-20 dana prije polaska: 50%; storno troškova: 20-0 dana prije polaska zadržava se puni iznos – osim ako u programu drugacije nije navedeno.
Ukoliko putnik prilikom prijave za putovanje predviđa da bi zbog nepredviđenih okolnosti morao otkazati putovanje, a u cilju izbjegavanja troškova odustajanja, tada može uplatiti osiguranje od otkaza. Osiguranje od otkaza naplaćuje se prilikom sklapanja Ugovora te ga nije moguće uplatiti naknadno

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA:
Agencija zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos. U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno. Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način.Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda pojedinih sadržaja u programu. Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3-4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu iraspoloživosti kapaciteta stajališta. KOD AVIO TURA MINIMALNA VALIDNOST PASOŠA MORA BITI 150 DANA OD DANA ULASKA U ZEMLJU. Svakiputnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.