Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL / Avion 6 dana 5 noćenja sa doručkom

 

PROGRAM PUTOVANJA

6 dana 5 noćenja sa doručkom TERMIN I PROGRAM PUTOVANJA: 06.03.-11.03.2021.g.

1.dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u popodnevnim satima 10:40h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. Nakon čega slijedi upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom – Dolmabahče dvorac –Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. U nastavku dana mogućnost fakultativnog odlaska na TRG TAKSIM, koji glasi za najveće i najljepše šetalište u Istanbulu. Zajednički odlazak u muzej voštanih figura – MADAME TUSSUADS. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Po završetku slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan Istanbul / Asia tour

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem se nalazi preko 100 minijaturnih građevina koje su građene prije i za vrijeme Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana prelazimo na azijsku stranu, te slijedi posjeta jednoj od najvećih i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA, koja prima preko 60 hiljada vjernika. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta uz čaj, kahvu, kumpir i gozleme. Zatim se spuštamo na luku Uskudar, gdje slijedi posjeta DJEVOJAČKOJ KULI, simbolu Istanbula koja se nalazi između dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema Istanbulu brodicom na redovnoj liniji do Eminonua. Po dolasku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

4.dan Istanbul / Europa tour

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom privatnom muzeju jednog od najbogatijih ljudi u Turskoj - RAHMI KOČ, gdje ćete vidjeti privatnu kolekciju old timera, brodova, aviona i dr.vrijednih stvari. Zatim slijedi posjeta kvartu EYUP tradicionalnom turskom naselje gdje se nalazi džamija Ejubija, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme za kahvu, šetnju i shopping. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojima su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za fotografisanje. Dan završavamo posjetom muzeju PANORAMA 1453, koji prikazuje osvajanje Istanbula iz 1453.g. Po završetku slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost za fakultativni odlazak na TURSKO VEČE NA BOSFORU, gdje ćete u trosatnom krstarenju uz večeru i neograničenu pića uživati uz trbušne plesačice, muziku uživo, foklor... Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan Istanbul / Topkapi dvorac - Bursa

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u grad BURSU - prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Vožnja u trajanju cca 2h. Po dolasku posjeta Vidikovcu Tophane, turbetu Sultana Osmana... Zatim slijedi posjeta džamiji Ulu, te slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Po dolasku slobodno vrijeme. ILI Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište Sultanima Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu: divan, kuhinja, privatne odaje... U povratku slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan Istanbul – Sarajevo

Doručak. Odjava iz hotela. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 09:50h po lokalnom vremenu. Let u trajanju cca 100min. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

CIJENA

U cijenu programa je uključeno:

  • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus Airlines

  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  • Transfer aerodrom - hotel – aerodrom u Istanbulu;
  • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;
  • Aerodromske takse – 175,00 KM;
  • Fakultativni izleti;
  • Hrana i piće;
  • Bakšiš;