Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL

                                                                                                                                                                                                                                                    

PROGRAM PUTOVANJA v

5 dana 4 noćenja sa doručkom TERMIN I PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan Sarajevo - Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2,5h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u 12:00h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Transfer do hotela. Smještaj grupe. Kraći odmor. Nakon čega slijedi upoznavanje: mjenjačnice, restorani, tramvaji, metroi... Slobodno vrijeme. Noćenje.

2.dan Cjelodnevni izlet

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, u kojem imate osjećaj da skupa sa Sultanom idete u Osvajanje Istanbula. Nakon toga slijedi prelazak na azijsku stranu, te posjeta VIDIKOVCU ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta. Nakon čega slijedi posjeta novootvorenoj džamiji ČAMLIDŽA. Zatim slijedi povratak ka evropskom dijelu grada, te posjetu muzeju MINIATURK, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Dan završavamo posjetom kvartu EYUP – gdje se nalazi poznata džamija Ejubija, Vidikovac Pierre Loti i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Slobodno vrijeme za ručak i kahvu. Dan završavamo posjetom tržnom centru FORUM ISTANBUL. Slobodno vrijeme za shopping. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan Krstarenje Bosforom - Dolmabahče dvorac

Doručak. Mogućnost za fakultativno Krstarenje Bosforom - privatnom brodicom u trajanju cca 2h. Odlazak pješice do luke, odakle ćemo započeti jedan od najljepših izleta u Istanbulu, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Galata Most, Dvorac Dolmabahče, Dvorac Čiraan, Mostove koji povezuju dva kontinenta, djevojačku kulu i još mnogo toga. U povratku mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu u kojem je živjelo posljednjih 6 Sultana. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Cisterna Šerefije - Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za fakultativnu posjetu Cisternoj Šerefije koja je napravljena za vrijeme vladavine Cara Teodozija u 5.st. U nastavku dana mogućnost fakultativnog odlaska na TRG TAKSIM, koji glasi za najveće i najljepše šetalište u Istanbulu. Zajednički odlazak u muzej voštanih figura – MADAME TUSSUADS. Slobodno vrijeme za obilazak i fotografisanje. Po završetku slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Istanbul - Sarajevo

Doručak. Slobodno vrijeme. Odjava iz hotela. Transfer prema aerodromu. Chekiranje karata, pasoška kontrola, te polijetanje prema Sarajevu u cca 16:00h. Dolazak u Sarajevo. Kraj programa.

 

CIJENA

U cijenu programa je uključeno:

 POLAZAK:28.04.2021

Ukupna cijena sa aerodormskim taksama po osobi u dvokrevetnoj sobi 545 KM

                     
-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

  • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus Airlines

  • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
  • Transfer aerodrom - hotel – aerodrom u Istanbulu;
  • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

U cijenu programa nije uključeno:

  • Putničko-zdravstveno osiguranje 2,00 KM po danu/osobi do 60 god.;
  • Aerodromske takse – 175,00 KM;
  • Fakultativni izleti;
  • Hrana i piće;
  • Bakšiš;
  • PCR test /65 KM