Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

                                                              DOMINIKANSKA REPUBLIKA
                                                                       21.05-31.05.2021                                                                                                                   

“To je najljepše mesto koje su ljudske oči vidjele,” rekao je Kolumbo kada se prvi put ovdje iskrcao 1492. Impresivni planinski lanci isprepleteni spektakularnim rijekama i vodopadima, nepregledne bijele pješčane plaže koje slove za najljepše na Karibima, jezera sa slanom vodom, savane i lagune mangrova čine Dominikansku Republiku destinacijom koja će ispuniti svačije želje. Okupana Atlantskim okeanom na sjeveru i Karipskim morem na jugu, smjestila se na otoku Hispaniola kojeg dijeli zajedno sa Haitijem. Na istočnoj strani otoka nalazi se Punta Cana, mjesto sa karipskih razglednica. Egzotična i tropska, sa bisernim bijelim pješčanim plažama, prekrasnim tirkiznim morem, pravi je raj za zaljubljenike u prirodu i sport i jedna od najpopularnijih destinacija za odmor. Zamislite se da ležite u hladu kokosovih palmi, pijuckate rum, dok do Vas, uz zvukove valova, dopiru zarazni ritmovi bachate i merenguea… 

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN – SARAJEVO – BRISEL

Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 11:00. Let Na relaciji Sarajevo Brisel u 13:10. Planirano slijetanje u Brisel je u 15:30. Nakon pasoskih formalnosti, prevoz do hotela. Smještaj u isti. Nakon kračeg odmora, slijedi zajednički odlazak, gradskim prevozom i šetnja centrom Brisela. Slobodno vrijeme. Povrtak u hotel i noćenje.

2. DAN – BRISEL – PUNTA CANA (DOMINIKANSKA REPUBLIKA)

Doručak, odjava iz Hotela. U 08:00 slijedi transer do aerodroma. Po dolasku na aerodrom, prijava za let na relaciji Brisel – Punta Cana. Let je u 10:50. Planirano slijetanje u Punta Canu je isti dan oko 15h. Transfer do hotela, prijava, slovodno vrijeme – večera i Noćenje.

3.– 9. DAN – DOMINIKANSKA REPUBLIKA

Slobodno vrijeme za odmor i uzivanje na prelijepim karipskim plazama, ili odlazak na neki od fakultativnih izleta.

10. – 11. DAN, PUNTA CANA – BRISEL – SARAJEVO

Doručak i odjava iz hotelskih soba. Polazak na aerodrom u 14:00. Po dolasku na aerodrom slijedi check inn i pasoške formalnosti, slijedi let na relaciji Punta Cana – Brisel. Po slijetanju u Brisel, slijedi transfer do aerodroma Charleroi, odakle će biti realizovan let na relaciji Brisel – Sarajevo. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 18:10.

CIJENA

 Hotel Whala!bávaro 4* AI – 3049,00 KM

Hotel Grand Sirenis Punta CanaResort & Aquqgames 5* ili sličan – 3099,00  KM

Hotel Grand Sirenis Punta CanaResort & Aquqgames 5* ili sličan – 3249 KM

 

CIJENA UKLJUČUJE

 

✈️✈️ Avio karte sa pripadajucim taksama, na relacijama prema Itinereru

✈️✈️ prtljaga 20 kg

         ✈️✈️ Transfer od aerodroma do hotela i obratno u Belgiji i Punta Cani, kao i od aerodroma BRU do aerodroma CRL u Briselu.

✈️✈️ Hotelski smještaj u Briselu u hotelu sa 4*

✈️✈️Hotelski smještaj u Punta Cani u odabranom hotelu na bazi 8 noćenja – usluga AI

✈️✈️ Pratioc grupe za minimalno 10 prijavljenih osoba.

✈️✈️ Organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:

✈️✈️ Putničko zdravstveno osiguranje 22 KM za osobe do 60 godina, 60 do75 godina 44 KM

✈️✈️ Viza i zdravstvena dekleracija cca 30 USD – plaća se na ulazu u Dominikansku republiku

✈️✈️ Fakultativni izleti – naknadno će biti objavljeni na web stranici

✈️✈️ individualni troškovi

 

Cjelodnevni izlet za Santa Domingo, najstariji i najveći grad Antilskog arhipelaga. Na putu prema prijestonici države, zaustavljanje kod gradića Altos de Chavona na istoimenoj rijeci, koji je postao poznat poslije snimanja filma Apokalipsa danas. Santo Domingo je osnovan još davne 1496. godine na mestu prvog, u uraganu razrušenog, španskog naselja na ostrvu. U samom centru starog dijela, koji potiče iz 16. vijeka, su spomenici kolonijalne epohe. Najveću pažnju privlače tvrdjava San Diego – rezidencija španske krune u Novom svijetu sa raskošnim vrtom i Kapetanski dvorac sa, u Americi jedinim, gotskim portalom. Panoramski obilazak katedrale, Kolumbovog svetionika i palate Alkazar de Kolon. Najpopularnije mjesto grada je 15 km dugačak Malekon – bulevar uz obalu mora sa ogromnim brojem barova, restorana, bioskopa, diskoteka i
noćnih klubova. Ručak u Santa Domingu i slobodno vrijeme za kupovinu suvenira, ruma i kafe. (Cijena izleta oko 80 €)

Cjelodnevni izlet gliserom na ostrvo Saona. Odlazak autobusom do Bayahibe pristaništa i ukrcavanje na brze čamce. Tokom plovidbe zaustavljanje u prirodnom bazenu radi osvežavajućeg kupanja. Nastavak puta do ostrva. Po dolasku, slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prelijepoj privatnoj ostrvskoj plaži. Ručak. U popodnevnim satima povratak u hotel. (Cijena izleta oko 75 €)