PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (SARAJEVO-ISTANBUL-DOHA)

Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu 2 sata prije leta, Individualna prijava za let (14:25h) i predaja prtljaga, check in, obavljanje carinskih i pasoških formalnosti. Polijetanje za Istanbul. Nakon slijetanja na aerodromu u Istanbulu, slijedi presjedanje na avion za Dohu i nastavak putovanja. Slijetanje u Dohu previđeno u 00:45.

2.-5 DAN (DOHA)

Spektakl u pustinji Ultramoderna Doha je domaćin najbržeg cirkusa na Svijetu i Geneva Motoshow-a.
Prvi put u našoj ponudi Trka Formule 1 u Dohi, glavnom gradu Katara. Mnogi kažu da je ovo jedna od najbogatijih trka u karavanu F1. Staza Lusail Circuit je ove godine dobila novi asfalt, a sam grad Doha je u novom ruhu poslije prošlogodišnjeg fenomenalno organizovanog Svjetskog prvenstva u fudbalu. Odlični hoteli sa doručkom i jedna od 4 tipa ulaznica su uključeni u cijenu, kao i ulaznica za Geneva Motorshow Doha, čuveni Ženevski sajam automobila je ove godien domaćin u Dohi.Do samog trkališta je od svih hotela moguće doći metroom ili taxijem.

Sama Doha nudi puno različitog sadržaja kojim možete ispuniti boravak u Kataru.Preporučujemo Vam fakultativni poludnevni obilazak grada. Obilazak počinje odlaskom u muzej islamske umjetnosti, građevine posebno zanimljivog izgleda koja se nalazi na umjetno stvorenom otoku, nedaleko rive Corniche. U muzeju se čuva preko 800 umjetnina s ukupno tri kontinenta iz razdoblja od 7.-19.st. Nastavak panoramske vožnje kroz novi dio grada – otok The Pearl, marinu i šetnicu Porto Arabia. Posjet kulturološkom selu Katara i četvrti Zapadni Zaljev odakle se ujedno možete diviti starim utvrdama poput Barzan Tower i modernim neboderima kao što su Al Fardan Towers, zgrada parlamenta, itd. Razgled završava obilaskom tradicionalnog dijela Dohe gdje se nalaze soukovi sa začinima, tekstilom, zlatni souk Waqif Heritage i umjetničke galerije.

Slijedeći dan nudimo Vam mogućnost fakultativnog odlaska u katarsku pustinju - safari. To je jedna od najvećih atrakcije Katara. Nezaboravna vožnja po dinama nakon čega slijedi odlazak u beduinski kamp orijentalnog ambijenta koji se nalazi na obalama prekrasnih kristalno bijelih plaža. Po dolasku možete uživati u plivanju, igrama na plaži, vožnji na quadovima, daskanju na dinama, itd. Za to vrijeme će vam kuhari pripremiti ručak (roštilj). U poslijepodnevnim satima povratak u hotel.

U sljedećim danima imate mogućnost individualnog istraživanja Dohe, kao npr. odlazak u obilazak Nacionalnog muzeja Katara (NMoQ), kojeg je osmislio francuski arhitekt Jean Nouvel (stručno vodstvo i ulaznica uključeni). Muzej se sastoji od jedanaest galerija u kojima su zastupljeni i arheološki nalazi i djela katarske umjetnosti: poezija, glazba, slikarstvo, igrani film. Muzej se nalazi nasuprot Doha Corniche šetnici uz more koja se proteže sedam kilometara, a ova je zgrada prva stvar koju svaki posjetitelj Dohe vidi nakon ulaska u grad iz zračne luke. Pješčani završetak fasade savršeno se uklapa u pustinjski krajolik pa se čini kao da zgrada raste iz zemlje. Potom odlazak u Qatar Mall, veliki i glamurozni shopping centar u kojem se nalazi preko 400 trgovina uključujući luksuzne i svjetski poznate brendove, restorane, kafiće i mnoge razne sadržaje.

Slobodno vrijeme za uživanje u Dohi.

6. DAN (DOHA-ISTANBUL-SARAJEVO)

Odjava iz hotela.Transfer do aerodroma. Let za Istanbul u jutarnjim satima (05:55h), presjedanje u Istanbulu te nastavak putovanja za Sarajevo.Očekivani dolazak u Sarajevo u 13:35h. Kraj programa

 

CIJENA

CIJENA UKLJUČUJE:

· Povratna avio karta Turkish Airlines na relaciji SARAJEVO-DOHA-SARAJEVO
· Prtljag 23 kg + 8 kg ručni
· Aerodromske takse
· 5 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu iz cijenovnika
· Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

  • Paket ulaznice za sva 3 dana F1 Qatar Grand Prix 2023 - glavna tribina
  • Jednodnevna ulaznica za Geneva Motorshow Doha


CIJENA NE UKLJUČUJE:

· (Gradska taksa) plaća se na recepciji hotela
· Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje
· Obavezno putno zdravstveno osiguranje 10 KM

 

SMJESTAJ

HOTEL CENTURY MARINA

http://43.204.14.124/hotel/marina