Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 01.05.2024. (SRIJEDA), SARAJEVO – ZAGREB – AMSTERDAM

Sastanak putnika na Sarajevskom aerodromu kod Centrotours šaltera u 05.15h. Prijava na let OU 341 za Zagreb u 06:30h sa dolaskom u 07:20h. Slijedi presjedanje na let OU450 za Amsterdam u 08:20h sa dolaskom na aerodrom Schippol u Amsterdamu u 10:30h. Transfer autobusom do hotela. Prijava u hotel moguća je tek oko 15:00h (prtljag ostavljamo u hotelu, i odlazimo na razgledanje grada). Odlazak sa pratiocem putovanja javnim prijevozom do centra grada, do Trga Dam sa kraljevskom palatom i Spomenikom oslobođenja. Slobodno vrijeme za ručak. Nakon ručka prošetat ćemo poznatom shopping ulicom Kalverstraat, vidjeti zgradu Begijnhof, plutajuću tržnicu cvijeća Bloemenmarkt na kanalu Singel, trgove Munt i Rembrant. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN, 02.05.2024. (ČETVRTAK), AMSTERDAM

Doručak. Javnim gradskim prijevozom odlazimo prema Muzejskom kvartu i Trgu muzeja na kojemu se nalazi slavni Rijksmuseum, Muzej Vincenta Van Gogha, Stedelijk muzej, Coster brusionica dijamanata. Zajedno ćemo posjetiti brusionicu dijamanata nakon čega predlažemo vožnju brodom po amsterdamskim kanalima kroz koju ćete grad upoznati iz sasvim drugačije perspektive (uz doplatu na licu mjesta). Slobodno poslijepodne iskoristite za posjetu jednom od slavnih muzeja. Predlažemo da probate njihovu odličnu supu erwtensoep (supa od graška) ili možete posjetiti neki od brojnih šarmantnih kafića i ispijati kafu satima uz jedan od kanala. Naš voditelj putovanja odvest će vas i do Red Light Districta, svjetski poznatog područja Amsterdama koje je ime dobilo po izlozima s crvenim svjetiljkama u kojima se nalaze „noćne dame“. Grupe tu ne smiju ulaziti pa ako želite, sami prošetajte. Napomena: fotografiranje je strogo zabranjeno! Prošetajte boemskim kvartom Jordaan, kao i pitoresknim dijelom grada koji se naziva “9 Streets”. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 03.05.2024. (PETAK), MALA HOLANDSKA TURA (Zaanse Schans, Edam i Volendam)

Doručak. Nakon doručka odlazimo na fakultativni poludnevni izlet do mjesta Zaanse Schans nekih 30-ak km od aerodroma gdje se nalaze očuvane stare vjetrenjače, stare kuće i kanali (uz doplatu prilikom rezervacije aranžmana). Konačno smo u autentičnom nizozemskom krajoliku, gdje ćemo posjetiti tradicionalnu farmu i upoznati se s načinom proizvodnje sira Edamera i Goude koji možete na licu mjesta i kupiti. Takođe, naš pratilac putovanja odvest će vas u radionicu klompi gdje ćete za uspomenu moći kupiti originalne nizozemske suvenire. Poslije posjete farmi odlazimo prema ljepuškastom Volendamu, malom ribarskom selu gdje ćemo prošetati i napraviti pauzu za ručak, ali prije toga ćemo posjetiti jednako šamantan Edam, ljupko mjestašce poznato po istoimenom siru, ali i fantastičnoj brodogradnji. Povratak u Amsterdam u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme u gradu, povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje. Za putnike koji ne idu na izlet, slobodan dan u Amsterdamu.

4. DAN, 04.05.2024. (SUBOTA), VELIKA HOLANDSKA TURA (Rotterdam, Delft, Den Haag, Scheveningen)

Doručak. Nakon doručka predlažemo cjelodnevni izlet autobusom u pokrajinu Južna Holandija. Vožnja autobusom do Rotterdama, najveće evropske luke. Po dolasku u Rotterdam slijedi panoramska vožnja centrom grada: Kubus kuće, toranj Euromast, most Erasmusburh, pijaca Markthall. Kraće zaustavljanje za slikanje. Nastavak vožnje do Delfta, jednog od najljepših holandskih gradova i centra proizvodnje karakterističnog plavo-bijelog porculana. Delft je bio grad Huga Grotiusa, Jana Vermeera van Delfta i Vilima Oranskog, prvo središte nezavisne Nizozemske. Šetnja centrom grada: Stara i Nova crkva (grobnica Oranske kraljevske porodice), Gradska vijećnica... Slobodno vrijeme za degustaciju nizozemskih palačinki (poffertjes) u jednom od mnogobrojnih lokala na glavnom gradskom trgu. Slijedi odlazak do Den Haaga, sjedišta Nizozemske vlade, Međunarodnog suda pravde i holandskog kralja. Razgledanje grada: Biennenhof – najstarija parlamentarna zgrada na svijetu, Palata mira s Međunarodnim sudom pravde. Nastavak vožnje do obale Sjevernog mora i poznatog ljetovališta Scheveningena. Šetnja obalom mora uz dugu pješčanu plažu do poznatog hotela Kurhaus i velikog mola. Povratak u Amsterdam u kasnim popodnevnim satima (oko 17:00 sati). Slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

5. DAN, 05.05.2024. (NEDJELJA), AMSTERDAM – ZAGREB – SARAJEVO

Nakon doručka slijedi transfer autobusom do aerodroma i let OU451 za Zagreb u 11:20h sa dolaskom u 13:10h. Slijedi presjedanje na let OU344 za Sarajevo u 14:50h. Dolazak u Sarajevo u 15:40h. Kraj putovanja.


CIJENA I UVJETI PUTOVANJA

CIJENA 1.675 KM /OSOBA

CIJENA OBUHVATA:
- Povratnu avio kartu na ekonomskoj klasi (jedan komad predanog prtljag do 23kg + ručna torba dimenzija 55x40x20cm go 8kg) na relaciji Sarajevo-Zagreb-Amsterdam-Zagreb-Sarajevo, - Sve aerodromske takse i naknade
- Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu Ibis Schiphol ili sličan hotel (https://all.accor.com/hotel/0649/index.en.shtml) u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama (treći krevet je ležaj na razvlačenje)
- Sva razgledanja prema programu izuzev troškova gradskog prijevoza i ulaznica u objekte od interesa
- Usluge pratioca grupe na bosanskom jeziku tokom putovanja


CIJENA NE OBUHVATA:
- Ulaznice za objekte od interesa
- PZ osiguranje 10,00 KM (obavezna doplata)
- Fakultativne izlete „Mala holandska tura“ s posjetom manufakturi klompa i sirani (150,00 KM/osoba, „Velika holandska tura 185 KM/osoba – plaćanje prije polaska, minimum 15 osoba za realizaciju izleta; Plovidba amsterdamskim kanalima 20 EUR – plaća se na licu mjesta)
- Hotelsku boravišnu taksu – 12 EUR/osoba (plaća se pratiocu grupe prije ulaska u hotel)
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 320,00 KM
 Informativne cijene ulaznica (obavezna online kupovinu ulaznica unaprijed) Rijksmuseum 25,00 EUR, Van Gogh Museum 25,00 EUR.
 Mlađi od 18 godina imaju besplatan ulaz u Rijksmuseum i Van Gogh Museum, ali moraju imati ulaznicu.Termin predviđen za posjete muzejima je 2. dana putovanja od 15:00 sati pa nadalje.   Agencija ne garantuje za raspoloživost ulaznica. Trenutna cijena javnog gradskog prijevoza: 4-dnevna karta Amsterdam Travel Ticket 39 EUR Uplata izleta vrši se najkasnije do 25 dana prije   polaska na putovanje. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije izleta.