Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

AMSTERDAM – HOLANDIJA

29.09. – 03.10.2021

AVIONOM IZ SARAJEVA

Amsterdam – sa uskim, šarmantnim ulicama koje se prepliću u lavirint i sa preko 100 kanala zbog koga ga zovu “sjeverna Venecija” a ima više kanala od Venecije izmamiće Vaše osmjehe dok budete koračali njegovim pločnicima. Grad prepun iznenađenja, nesvakidašnjih i neobičnih stvari. On pruža taj osećaj slobode i kontrasta. Nalazi se na listi gotovo svakog čovjeka koji želi putovati, a to je ovaj grad zaslužio svojom ljepotom i tradicijom.

PROGRAM PUTOVANJA M

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan SARAJEVO – AMSTERDAM

Sastanak putnika na aerodromu Sarajevo u 11:00 h. Let za Eindhoven predviđen je u 13:00 h, slijetanje na aerodrom Eindhoven je u 15:20 h. Transfer do hotela u Amsterdamu. Prijava u isti i slobodno vrijeme. Nakon kraceg odnžmora zajednička šetnja i upoznavanje okoline hotela. Povratk u hotel. Noćenje.

 1. dan MALA AMSTERDAMSKA TURA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni razgled Amsterdama. Obilazak krecemo odlaskom do 3 kanala – keizergracht, zatim trg Dam, crvenu četvrt, Museumplein, gdje se nalaze dva svjetska poznata muzeja  - Riks muzej sa Rembrantovom Nočnom stražom i muzej Van Goga. Odlazak pješke prema jednoj od najpoznatijih svjetskih prodavnica dijamanata – Koster. Upoznaćemo se sa načinom obrade dijamanata, njihovom čistoćom i bojom, kao i sa pričom o obradi najpoznatijeg dijamanta na svijetu – Kohinorom, koji se danas nalazi u kruni britanske kraljice. Nakon toga slijedi odlazak na krstarenje kanalima Amsterdama, kao i rijekom Amstel i jezerom Ej. Vidjećemo različite arhitektonske cjeline, koje su Holanđani stvarali u proteklih četiri vijeka, a koje čine Amsterdam jednim od najljepših gradova na svijetu. Krstarenje završavamo u blizini jednog od simbola Amsterdama – pivnice Hajneken. Zgrada iz 1867. godine se nalazi na prostoru nekadašnje pivare i danas, na interaktivni način, predstavlja proces proizvodnje zlatnog napitka po kome je Holandija svjetski poznata. Na kraju slijedi konzumacija Hajneken lager piva. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme i noćenje.

 1. dan VELIKA HOLANDSKA TURA

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet Velika holandska tura. Vožnja prema Roterdamu – najvećoj evropskoj luci i gradu koji obiluje interesantnim arhitektonskim objektima – stakleni oblakoderi, kuće u obliku kocki, toranj Euromast... Obilazak grada pješice. Nastavak prema Delftu, koji karakteriše srednjevekovna arhitektura i iznad svega – plavi porcelan. Slobodno vrijeme. Nastavak prema Hagu, dolazak ispred Kraljevske rezidencije odakle počinje razgledanje ovog aristokratskog grada, gde je smeštena Vlada Kraljevine Holandije i dom holandskog kralja Vilema Aleksandra. U nastavku slijedi Palata mira, vječna vatra, Haški tribunal i najveća plaža Holandije Sheveningen. Povratak u Amsterdam. Sobodno virjeme. Noćenje.

 

 1. dan HOLLAND

U prijepodnevnim satima fakultativni izlet u uzbudljivo istraživanje regije Holland. Posjetiti ćemo Zaanse Schans, gdje ćete moći uživati u tradicionalnim vjetrenjačama, ručnoj izradi poznatih klompi uz jedinstven  doživljaj Holandije. Samo ovdje ćete dobiti pravu predstavu o tome kako je u 17-om i 18-om vijeku izgledalo jedno prelijepo holandsko selo sa karakterističnim drvenim kućicama, drvenim mostićima, fascinantnim vjetrenjačama i prelijepo ukrašenim vrtovima, i uvjeriti se zašto je baš ZAANS jedno od top destinacija za turiste iz cijelog svijeta. Nakon Zanse Schansa idemo prema Volendamu, gradu koji se nalazi na samoj obali kanala «IJ» i gradu koji nam donosi priču o holandskom primorskom životu i vijekovima dugoj borbi sa vodom. Zajednički odlazak do centra Amsterdama.

 1. dan AMSTERDAM – EINDHOVEN – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotelskih soba i slobodno vrijeme do polaska na aerodrom. U 12h, transfer do aerodroma Eindhoven. Prijhava i let na relciji Eindhoven – Sarajevo. Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 18:25. Kraj putovanja

CIJENA

CIJENA:

PRVIH 10 REZERVACIJA – 699 KM

KASNIJE REZERVACIJE, DO 05.09.2021. – 799 KM

OSTALE REZERVACIJE 849 KM

 

Cijena uključuje:

 • Povratne avio karte na relaciji sarajevo – Eindhoven – Sarajevo, sa pripadajucim taksama. Avio kompanija WIZZ AIR
 • Ručna prtljaga do 10 kg
 • Transfer od aerodroma Eindhoven do Amsterdama i obratno
 • Hotelski smjestaj u Amsterdamu na bazi 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*
 • Organizaciju putovanja
 • Pratioca grupe

Cijena ne uključuje:

 • PZO - 10 KM / 20 KM - za osobe od 60 do 7 godina - sa pokrićem COVIDa
 • Fakultativni izleti i ulaznice. Cijene ce biti naknadno definisane
 • Individualni troskovi
 • Boravišnu taxu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 2 – 3€ po osobi po danu
 • Negativan PCR test (potvrda mora biti na engleskom jeziku) ili potvrda o vakcinaciji.
 • Doplata za jdnokrevetnu sobu – 250 KM