Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenuu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ANDALUZIJA 1. MAJ

Termin:

26.04. - 03.05.2023.

Cijena po osobi:

1999 KM 

Program putovanja

8 dana

Andaluzija, najjužnija španska pokrajina, se prostire na 87.000 km 2  i sa oko 7 miliona stanovnika predstavlja jednu od najmnogoljudnijih regija Europe. Postojbina flamenka, koride, čuvenih španskih gitara, magičnih pejzaža i kultura raskošne ljepote, Andaluzija je dom i nekih od najvećih umjetničkih genija, poput Velaskeza i Pabla Pikasa.Duh ovog podneblja je opisao i Ernest Hemingvej u svom romanu „Sunce se ponovo rađa“. Al- Andaluz, kako su je nazivali Arapi, ujedno predstavlja i vjekovnu sponu španske, arapske, romske i jevrejske kulture, koje su, svaka na svoj način, utisnule pečat ovom dijelu Pirinejskog poluostrva i načinile ga jednom od najuzbudljivijih turističkih destinacija.

1. SARAJEVO - ISTANBUL
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 18:30 i prijava na let za Istanbul u 20:30. Po dolasku u Istanbul, slijedi transfer do hotela i noćenje.

2. ISTANBUL - MALAGA
Doručak. Slobodno vrijeme do transfera na aerodrom. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Malagu i pasoska kontrola.  Planirano vrijeme leta za Malagu je u  13:20. Planirano slijetanje u Malagu je u 16:55 a nakon čega slijedi transfer prema hotelu u Torremolinosu. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Nakon kraćeg odmora zajednička šetnja Toremolinosom. Povratak u hotel i noćenje.

3. MALAGA - GRANADA I ALHAMBRA - MALAGA
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Granade , središta halifata za vrijeme vladavine Maura, i gradu koji je dobio naziv po voćki Nar. Granada je smještena na obroncima Sierra Nevade, podjeljena je rijekom Rio Darro na dva dijela, rijekom koja nestaje u podzemlju u samom središtu grada da bi se probila do slavne Alhambre i ovdje se sjedinila s Rio Genil.  U ovom izletu je predviđen I obilazak Alhambre. Veličanstvene palače koju su izgradIli Mauri. U okviru Alhambre autentična je i veličanstvena palata Nasrida. Alhambra je jedinstveni i veličanstveni primjer arapske arhitekture na prostoru europskog kontinenta! Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje

4. MALAGA - SEVILJA - MALAGA
Poslije doručka fakultativni odlazak u Sevilju, gdje stižemo nakon 2 do 2,5 sati vožnje. Grad u kojem živi oko 1,5 miliona ljudi i četvrti je grad po veličini u Španiji. Sevilja je stari arapski grad smješten u najsunčanijoj španskoj provinciji Andaluziji na rijeci: Gvadalkivir. Predstavlja jedan od najljepših gradova Europe i uvršten je u listu svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Po legend, Sevilju je osnovao grčki junak Herkules čiji potomci smještaju u Sevilju prijestonicu legendarne Tertenzijanske civilizacije. Ovajnarod, zvan: Hispalisi, pada pod vlast Rimljana i kasnije Maura (Arapi ). U regiji oko Sevilje nastao je španski kulturni identitet oličen u plesu andaluzijskih cigana: Flamenku i borbi sa bikovima: Koridi. Arhitektura grada je posebna i posve originalna jer predstavlja spoj evropskih klasičnih tekovina i orijenta. Povratak  u hotel i noćenje.

5. MALAGA - CORDOBA - MALAGA
Doručak, slobodno vrijeme il fakultativni odlazak u obilazak nekadašnjeg glavnog grada kordobskog kalifata, koji je u 10. vijeku bio najveći grad nasvijetu! Cordoba. Obilazimo Katedralu La Mezquita, koja je prvobitno bila džamija, jevrejsku četvrt - La Juderia, Tržnicu- Zoco. Ostatke rimskog hrama, Plazude Potro i Puente Romano de Cordoba. Nakon obilaska slijede slobodne aktivnosti i povratak u hotel. Slobodno vreijeme i noćenje.

6. MALAGA
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Malage. Muzej Picasso (individula kupovima ulaznica), La manquitu, Plazu de Toros, tvrđavu La Alcazaba (individula kupovina ulaznica), Rimski forum... Predah ćemo napraviti u poznatom baru El Pimpi, u koji dolaze poznate ličnosti. Nakon obilaska, slobodno vrijeme. Ponovno okupljanje u dogovoreno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

7. MALAGA - ISTANBUL
Doručak. Odjava iz hotelskih soba i prevoz do Outlett shopping Centra. Slobodno vrijeme za kupovinu do polaska na aerodrom. Odlazak na aerodrom je u  15:00. Po dolasku na aerodrom, slijedi prijava na let za Istanbul. Let na relaciji Malaga – Istanbul u 17:45. Planirano vrijeme dolaska u Istanbul je u 23:05.  Po dolasku, slijedi transfer do hotela i nocenje.

8. ISTANBUL - SARAJEVO
Rana odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Let na relaciji Istanbul - Sarajevo je u 07:30.  Planirano vrijeme dolaska u Sarajevo je u 08:20.

Cijena obuhvata:

 • Avio karte sa pripadajucim taksama na relaciji Sarajevo - Istanbul - Malaga i Malaga - Istanbul - Sarajevo, avio kompanija Turkish airlines
 • Hotelski smjestaj u Istanbulu na bazi 2 nocenja sa doručkom.
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* u Torremolinosu
 • Transfer od aerodroma do hotela i natrag
 • Prtljaga 30+8kg po osobi
 • Pratioc grupe
 • Organizacija putovanje

Cijena ne obuhvata:

 • Putničko zdravstveno osoguranje
 • Osiguranje od otkaza putovanje
 • Fakultativni izleti  - cijene u nastavku
 • Doplata za jednokrevetnu sobu

Napomena:

Ukoliko je proslo vise od 270dana od posljednje vakcine protiv COVIDa, onda mozete putovati sa Antigenim testom - to su trenutna pravila

Okvirne cijene fakultativnih izleta:

 

 • Sevilla - 55 €
 • Malaga - 35 €
 • Cordoba - 45 €
 • Granada sa ulaznicom u Alhambru - 90 €

Popust na paket izleta - 25 € - cijena za paket izleta 200 €