Cijene na web stranici su informativnog karaktera, molimo da za konačnu/tačnu cijenu i raspoloživost kontaktirate agenciju

ISTANBUL / Avion

6 dana 5 noćenja sa doručkom

TERMIN I PROGRAM PUTOVANJA: 

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan Sarajevo – Istanbul

Sastanak na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu cca 2h prije leta. Chekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul u prijepodnevnim satima – cca 10:40h. Let u trajanju 100 min., dolazak u Istanbul. Pratite putokaze za pasošku kontrolu, nako čega idete na preuzimanje kofera, te EXIT, odakle slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Noćenje.

2.dan Istanbul / Krstarenje Bosforom – Dolmabahče dvorac –Trg Taksim

Doručak. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta - Krstarenje Bosforom, privatnom brodicom u trajanju cca 2h, gdje ćete usputno vidjeti: Galata toranj, Dolmabahče dvorac, Ortakoy, mostove koji povezuju dva kontinenta, vojnu akademiju, djevojačku kulu i dr.znamenitosti grada. Po završetku slijedi fakultativna posjeta jednoj od najljepših građevina u Istanbulu – Dolmabahče dvorcu, koji je napravljen u 19.st. i koji pokazuje bogatstvo i raskoš posljednjih Osmanlija. Nakon čega slijedi odlazak na Trg Taksim. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. Noćenje.

3.dan Istanbul / Europa tour

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju PANORAMA 1453, koji prikazuje Osvajanje Istanbula iz tog perioda. U nastavku dana slijedi posjeta popularnom naselju BALAT – koje je poznato po svojim starim šarenim kućicama, u kojima su nekad živjeli Jevreji koji su došli iz Španije. Slobodno vrijeme za slikanje i kahvu. Zatim prelazimo na EYUP, tradicionalno tursko naselje gdje se nalazi džamija Ejubija, kao i vidikovac Pierre loti. Slobodno vrijeme za džuma namaz, ručak, šetnju i shopping. U nastavku dana slijedi posjeta tržnom centru FORUM ISTANBUL. Slobodno vrijeme za shopping u radnjama poznatih svjetskih brendova. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan Istanbul / Asia tour

Doručak. Mogućnost za cjelodnevni fakultativni obilazak Istanbula koji započinjemo posjetom muzeju MINIATURK, u kojem se nalazi preko 100 minijaturnih građevina koje su građene prije i za vrijeme Osmanlija. Slobodno vrijeme za šetnju i obilazak. U nastavku dana prelazimo na azijsku stranu, te slijedi posjeta jednoj od najvećih i najljepših džamija u Istanbulu – ČAMLIDŽA, koja prima preko 60 hiljada vjernika. Zatim prelazimo na VIDIKOVAC ČAMLIDŽA. Slobodno vrijeme za šetnju, slikanje te uživanje u pogledu na dva kontinenta uz čaj, kahvu, kumpir i gozleme. Zatim se spuštamo na luku Uskudar, gdje slijedi posjeta DJEVOJAČKOJ KULI, simbolu Istanbula koja se nalazi između dva kontinenta. U nastavku dana slijedi odlazak u naselje KADIKOY, jedno od najvećih i najpopularnijih naselja na azijskoj strani grada. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i shopping u ulicama: Sogutlu, Bahariye ili Moda. Povratak prema Istanbulu brodicom na redovnoj liniji do Eminonua. Po dolasku slobodno vrijeme za indiviudalne aktivnosti. Noćenje.

5.dan Bursa ili Topkapi dvorac

Doručak. Mogućnost za fakultativni odlazak u grad BURSU - prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Vožnja u trajanju cca 2h. Po dolasku posjeta Vidikovcu Tophane, turbetu Sultana Osmana... Zatim slijedi posjeta džamiji Ulu, te slobodno vrijeme za šetnju i shopping. Povratak prema Istanbulu u poslijepodnevnim satima. Po dolasku slobodno vrijeme. ILI Mogućnost za fakultativnu posjetu TOPKAPI DVORCU, koji je bio sjedište Sultanima Osmanskog Carstva. Posjeta dijelu: divan, kuhinja, privatne odaje... U povratku slobodno vrijeme. Noćenje.

6.dan Istanbul-Sarajevo

. Odjava iz hotela. Chekiranje karata, pasoška kontrola te polijetanje prema Sarajevu - cca 09:50h po lokalnom

Vremenu .

CIJENA

 

CIJENA PROGRAMA – od 355,00 KM +aerodromske takse

-rađeno na bazi 25 uplata/osoba

,

U cijenu programa je uključeno:

 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo; Pegasus Airlines
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenje sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru;
 • Transfer aerodrom - hotel – aerodrom u Istanbulu;
 • Organizacija putovanja, i vodičko osoblje;

 

U cijenu programa nije uključeno:

U cijenu programa nije uključeno:

  • Fakultativne izlete i ulaznice; KRSTARENJE BOSFOROM – 15,00 EUR, EUROPA TOUR – 25,00 EUR; ASIA TOUR – 25,00 EUR; TURSKO VEČE NA BOSFORU – 35,00 EUR; DOLMABAHČE DVORAC – 25,00 EUR;
  • Doplatu za jednokrevetnu sobu – 130,00 KM
   ►Individualni troškovi

         

Napomena:

  • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko se produže epidemiološke mjere u Turskoj (PCR test).;
  • Molimo Vas da provjerite validnost pasoša (min.180 dana od dana povratka);
  • Obavezno nošenje maski (aerodrom Sarajevo, let, aerodrom Istanbul, i sve vrijeme boravka u Istanbulu);
  • Servisne informacije, plan putovanja, anketne listiće za izlete I satnice dobit ćete u kovertama na aerodromu!
  • Molimo Vas da ih dobro pročitate I popunite po dolasku u Istanbul!
  • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko se desi kašnjenje aviona ili pomjeranje leta!
  • Agencija ne snosi odgovornost ukoliko dođe do otkazivanja putovanja prouzrokovano trenutnom situacijom u svijetu (COVID-19), ili u slučaju više sile koja se nije mogla predvidjeti!